петък, 2 септември 2016 г.

Българският национален отбор по Волейбол на изненадващо място в Световната ранглиста

Posted by   on

Нашите момчета от националния ни отбор по волейбол наистина показаха изненадващи резултати, а именно далечното 16-то място с актив от 64 точки в Световната ранглиста. Волейболистите на селекционера Пламен Константинов се озоваха с 8 позиции надолу от предвидените класации, които се актуализираха за последно след края на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Българският ни отбор не взе участие в олимпийските игри в Рио, поради слабото си представяне в Световната лига, където се очакваха добри резултати. За голямо наше съжаление, те останаха предпоследни и така не успяха да си завоюват честта за участие. Със спечеленото вече 16-то място, Бълагрия ще премерва сили с отборите на:

 • Австралия, които си спечелиха 15-то място;
 • Япония 14-то място;
 • и Египет 12-то място.


 1. Бразилия е златния медалист в олимпийските игри в Рио 2016г. Те са като са усъществили 315 точки сред противниците си.
 2. Второто място е за отбора на Полша с 268 точки, който са и световни шампиони,
 3. Отбора на САЩ, които са на 3-то място.
 4. Четвърта позиция са отбора на Италия с 256точки, а пети са отбора на Русия с 236точки.

Мъжкият ни национален отбор по волейбол се доближава много по точки до женския, защото жените ни се класират на 17-то място, което е само с една позиция по-надолу от мъжете.


 1. Новият шампион на олипмийските игри за жени е отборът на Китай с 328 точки;
 2. Втори са отборът на САЩ с 305 точки;
 3. Сърбия с 262 точки са на трето място и
 4. четвърто място сега вземат отборът на Бразилия с 230 точки.

Пламен Константинов - селекционерът на българския национален отбор за мъже по волейбол беше кандидат за нов наставник в Руския тим, като успешно реализира своята позиция. Той сега води руския отбор Локомотив (Новосибирск) в новия сезон, а бившият селекционер Владимир Алекно, по не потвърдена информация е напуснал поста, като обявяването на причината за напускането ще стане през месец Ноември.Пламен Константинов получи и първата си спечелена титла за сезона. Отборът на Локомотив (Новосибирск) спечели традиционния турнир „Купа на Сибир и далечния Изток „.

Във финалните срещи, отбора на Локомотив (Новосибирск) победи отбора на Югра- Самолтар (Нижнивартовск) с 3:0 гейма (25:21, 25:23, 25:23). Това е първият приз за на отбора им начело с Константинов.

Информацията, която ще откриете в този сайт е само с информативна цел. Залагайте разумно!