четвъртък, 18 август 2016 г.

18-то Европейско Първенство по Хандбал за младежи

Posted by   on

Едно голямо събитие наскоро започна в нашата страна и по-точно в град Варна. Това е 18-то Европейското първенство по хандбал за младежи до 18г., се провежда от 15 до 21 август 2016 в град Варна (Дворец на културата и спорта) / Камчия, България.

По-долу ще намерите цялостна информация за това как да следим срещите онлайн в YouTube, информация за някои интересни срещи и кой отбор на кое място завърши.


Хандбал за младежи Варна Август 2016 година


Тези срещи се провеждат между най-добрите отбори в Европа. Сред тях се нареждат от група А отборите от:

 • Унгария;
 • Македония;
 • Украйна;
 • Армения;
 • Косово;
 • Кипър.

и отборите от група Б:

 • Турция;
 • Финландия;
 • България:
 • Люксембург;
 • Фарьорски острови.

КАК ДА ГЛЕДАМЕ ПЪРВЕНСТВОТО ЗА МЛАДЕЖИ НА ЖИВО

Мачовете и от двата града могат да се наблюдават на живо от следните канали в YouТube:

ПРЕГЛЕД НА ПРОВЕДЕНИ ХАНДБАЛНИ СРЕЩИ

България - Фарьорските острови


В първата среща на нашите момчета, провела се с отбора на Фарьорските острови, те показаха много упоритост, както и изпуснати положения (без които не може), които нажежаваха обстановката през целия мач.


В края на първото полувреме резултатът беше в полза на нашите момчета 10:8.


Във второто полувреме, отборът на Фарьорските острови изравниха и 10 минути преди края на срещата, българите получиха аванс от 3 гола и резултатът се промени на 17:14. Прекрасна игра показа и вратарят на нашия отбор - Ерсин Хюсеин, който през цялото време показваше прекрасни реакции и поведение на терена, а в последните минути буквално "затвори" вратата и така успяхме да завършим срещата с резултат 20:19 в полза на България.


Ерсин Хюсеин не случайно си спечели титлата - "Най-добър играч в мача". Мачът се проведе пред 450-500 души, аплодиращи срещата в Двореца на културата и спорта град Варна.


Това беше много добър старт за отбора ни, като се има в предвид, че голяма част от състезателите на Фарьорските острови играят в отбори като Швеция, Дания и Норвегия, а тяхното хандбално ниво е много високо.


Екипът на BetBonusTips пожелава успех на българския отбор и в следващата си среща с отбора на Турция, който ще се проведе на 19 Август от 19:30ч.

България завърши на 9-то място

Отборът на българските младежи до 18годишна възраст завърши на 9-то място на Европейското първенство в гр. Варна и гр. Каварна.

Успешно реализираха последния си мач с отбора на Кипър с резултат 38:19.

Най-резултатни за отбора на България бяха

Павел Данаилов и Йордан Михнев, които вкараха по 5 гола на кипърци. Най-резултатен за отбора на Кипър беше Андреас Шаджисава с 8 гола в нашата врата.

 

Косово спечели 7-мото място

Косово победи Люксембург и така си спечели 7-мото място в първенството. Косово започнаха срещата с положително изсреляни към вратата топки и с разлика от 5 гола, с резултат 13:8 завърши края на първото полувреме.

След почивката отборът на Люксембург успя да скъси разликата до два гола 14:12, но до края на мача резултата беше драстично променен в полза на Косово като завършиха 23:16.

Най-резултатни за отбора на победителите бяха Йон Муколи, който вкара 6 гола, а Мелош Шахини 5гола.

Най-резултатен за другия отбор беше Денис Дела Шиава с 3 гола.

5-тото място спечели отборът на Финландия

5-тото място беше спечелено от отбора на Финландия, който успешно успя да надвие противника си – Украйна. През цялото време, мача беше изключително драматичен.

Първото полувреме завърши 14:13 в полза на Украйна, а в последните секунди на мача Бенямин Хеландер от отбора на Финландия успешно реализира дузпа и мача завърши 27:27.

В двореца на културата и спорта в гр. Варна дузпите провели се между двата отбора на Финландия и Украйна завършиха със 6 точни попадения от страна на Финландия от 9 общо, което им донесе и 5-тото място в първенството.

Най-добри играчи в мача бяха:

 • Владислав Паровинчак (Украйна)
 • и Никлас Кавалеф (Финландия).

Бронзовите медали взеха Фарьорските острови

Бронзовите медали бяха спечелени от отбора на Фарьорските острови. Те завършиха равен резултат в редовното време срещу отбора на Македония, след което се стигна до изпълняване на дузпи. Края на първото полувреме завърши при резултат 16:15 в полза на Македония. След равностойната игра, с постоянно сменяне на водачеството в мача, и двата отбора се представиха великолепно при изпълняването на дузпите, но един беше победителя. С 4:3 Фарьорски острови взеха превес и така се сдобиха с бронза.

Най-резултатни състезатели от отбора на Фарьорите бяха Трондур Вардум с 8 гола и Флотум Олавур ав Митун с 7 гола.

Най-резултатни състезатели за отбора на Македония бяха:

 • Димитър Димитриоски с 10 гола
 • и Иван Димитровски с 7 гола.

Първо място в Б група за Турция

 

Турция се оказаха по-резултатния отбор и победиха България с 34:24 на Европейското първенство и така си спечелиха първото място в група Б, както и участие на финала.

От група А най-резултатни без нито една загуба беше отбора на Унгария, който също си осигури място на финала.

 

Златото взе Унгария

Златото на Европейското първенство за младежи до 18г. по хандбал, беше спечелено от отбора на Унгария безапелационно с резултат 36:28. Началото на мача, в Двореца на културата и спорта гр. Варна, започна в полза на Турция, като тимът им поведе с 4:2, в следващите минути, унгарците навлязоха с обрат в играта като успяха да обърнат резултата в тяхна полза. Противникът им достигна 1 гол разлика, като резултата стана 11:12, но унгарския вратар Шавер Демений буквално „заключи“ вратата, с което много помогна на тима си, за да осъществят още няколко точни попадения. Края на първото полувреме завърши с резултат 14:20 за Унгария.

 • Най-добрия състезател в мача за отбора на Турция беше: Гьоркем Бичер
 • за отбора на Унгария: Шавер Деминий.

ПОЛЕЗНИ ПРЕПРАТКИ


Надяваме се с всяко изминало спортно събитие на наша територия, а и не само, желанието за спорт в хората да се покачва чувствително, защото спортът е важен, както за здравето на всички нас, така и за възпитанието и надграждането, което получаваме във всяка една пролята капчица пот.

Информацията, която ще откриете в този сайт е само с информативна цел. Залагайте разумно!